Boy Kills World: Μια ταινία - υπερθέαμα αιματηρής δράσης | CultureNow.gr (2024)

CULTURENOW / 15-05-2024 / 16:31

Η ταινία “Boy Kills World”, σε σενάριο και σκηνοθεσία Μόριτζ Μορ, έρχεται στις 16 Μαΐου στους κινηματογράφους από την The Film Group.

Ο Μπιλ Σκάρσγκαρντ πρωταγωνιστεί ως ο «Boy», ένα κωφό αγόρι που μεγαλώνει αναζητώντας εκδίκηση από την Χίλντα Βαν Ντερ Κόι (Φάμκε Γιάνσεν), την σαλεμένη μητριάρχισσα μιας μετα-αποκαλυπτικής δυναστείας που δολοφόνησε τους γονείς του. Με τη βοήθεια ενός μυστηριώδη σαμάνου (Γιαγιάν Ροχιάν) και οδηγό την εσωτερική του φωνή, το αγόρι μετατρέπεται σε φονική μηχανή που απελευθερώνεται στη διάρκεια της ετήσιας σφαγής αντιφρονούντων. Με τον «Boy» να σκορπάει τον θάνατο, οι σφαγές και το αιματοκύλισμα οδηγούν σε ένα εφιαλτικό χάος.

Ένα εξωφρενικό υπερθέαμα αιματηρής δράσης, εμπνευσμένo από αγαπημένες ταινίες δράσης, υπερηρώων και anime. Μία απίστευτη κινηματογραφική περιπέτεια τοποθετημένη σε μία εφιαλτική πραγματικότητα, σε παραγωγή Σαμ Ράιμι (Τριλογία EvilDead, Τριλογία Spider-Man, Doctor Strange in the Multiverse of Madness). Με τους Μπιλ Σκάρσγκαρντ (Το Αυτό, JohnWick 4, Το Κοράκι), Τζέσικα Ροθ (HappyDeathDay), Μισέλ Ντόκερι (Downton Abby), Άντριου Κότζι (Warrior), Γιαγιάν Ροχιάν (The Raid: Redemption) και Φάμκε Γιάνσεν (Τριλογία X-Men).

Λίγα λόγια για την παραγωγή

Η εντυπωσιακή ταινία δράσης του Μόριτζ Μορ έχει τις ρίζες της σε μια ιδέα που είχε ο ίδιος μαζί με τον σκηνοθέτη δράσης της ταινίας, Ντάβιντ Ζατάρσκι. Η ιστορία ξεκινάει ως μια τυπική αφήγηση εκδίκησης, ενός αγοριού που μεγάλωσε σε έναν βάναυσο κόσμο, αλλά η πλοκή επιφυλάσσει αρκετές σοκαριστικές εκπλήξεις.

Όταν ο Μορ και ο Ζατάρσκι διαπίστωσαν την κοινή τους αγάπη για συγκεκριμένου είδους ταινίες, αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν φόρο τιμής σε αυτές, αλλά και σε βιντεοπαιχνίδια, άνιμε και κορεάτικες ταινίες δράσης που λατρεύουν. «Το ταλέντο του Μορ», αναφέρει ο Ζατάρσκι, «μου έδωσε την ευκαιρία να σχεδιάσω όσα σταντ είχα φανταστεί, αλλά δεν είχα δει ποτέ στην μεγάλη οθόνη».

Το δημιουργικό δίδυμο και ο σεναριογράφος Άρεντ Ρέμερς γύρισαν ένα πεντάλπτο δείγμα της ιδέας τους, το οποίο κόστισε 20.000 δολάρια. ‘Υστερα, ταξίδεψαν στο Λος Άντζελες, αρχίζοντας να προωθούν το υλικό τους σε διάφορους παραγωγούς, καταλήγοντας τελικά στον Σαμ Ράιμι, ο οποίος ενθουσιάστηκε. «Ο Μόριτζ έχει εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ. Κυρίως όμως, γνωρίζει τι χρειάζεται η ταινία. Είναι εξαιρετικός χειριστής της κάμερας, εκμαιεύει σπουδαίες ερμηνείες από τους ηθοποιούς και έχει ένα υπέροχο οπτικό ύφος, γνωρίζοντας πως να πει μια ιστορία», αναφέρει ο γνωστός σκηνοθέτης και παραγωγός.

Μετατρέποντας τον Μπόι σε φονική μηχανή

Μετά από συναντήσεις με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλυγουντ, οι συντελεστές της ταινίες επέλεξαν για τον ρόλο του Μπόι τον Μπιλ Σκάρσγκαρντ, ο οποίος μερικά χρόνια νωρίτερα ανατρίχιασε το κοινό ερμηνεύοντας τον Îένιγουαϊζ στην ταινία Το Αυτό. Όπως δηλώνει ο ίδιος, το σενάριο που του δόθηκε ήταν ένα από τα καλύτερα που είχε διαβάσει στη ζωή του, δίνοντας έμφαση στον τόνο της ταινίας, ο οποίος καταφέρνει να συνδυάσει την διασκέδαση με την εμβάθυνση στους χαρακτήρες.

Η ικανότητα του Σκάρσγκαρντ να μεταδίδει συναίσθημα δίχως λέξεις, να σε βοηθάει να κατανοείς ακριβώς τι σκέφτεται κάθε στιγμή, θύμισε στους παραγωγούς μερικούς απ’ τους σπουδαιότερους ηθοποιούς του βωβού κινηματογράφου. Ωστόσο, για τις ανάγκες του ρόλου ήταν απαραίτητη και η σωματική μεταμόρφωσή του. Έτσι, ο ηθοποιός έχασε 10 κιλά και έχτισε ένα αψεγάδιαστα γυμνασμένο κορμί, ικανό να φέρει εις πέρας και την πιο απαιτητική σκηνή δράσης.

Στο ρόλο του Σαμάνου, του άντρα που βρίσκει, μεγαλώνει και εκπαιδεύει τον Μπόι συναντάμε τον Γιαγιάν Ροχιάν, μια αυθεντία των πολεμικών τεχνών. Ο Ροχιάν έγινε γνωστός μέσα από την ταινία δράσης TheRaid, ωστόσο ο Ζατάρσκι τον γνώριζε από παλιότερα, από κάποια εκπαιδευτικά DVD σχετικά με τις πολεμικές τέχνες. Ο ρόλος του Σαμάνου προοριζόταν εξαρχής για τον συγκεκριμένο, καθώς όπως αναφέρει και ο Ζαταράσκι, εκτός από εξαιρετικός μαχητής, ο Ραχιάν είναι και πολύ καλός μπροστά από την κάμερα, καταφέρνοντας να ανταποκριθεί και στα ερμηνευτικά του καθήκοντα.

Μέγας θαυμαστής του Ραχιάν δηλώνει και ο Σκάρσγκαρντ. «Έχει αφιερώσει τη ζωή του σε αυτόν τον πνευματικό, σωματικό και βίαιο χορό. Αλλά ήταν πολύ γλυκός και υπομονετικός μαζί μου, όσο μάθαινα να παλεύω στο πλάι του», δηλώνει ο ηθοποιός.

Ταυτότητα ταινίας
Boy Kills World

  • Σκηνοθεσία: Μόριτζ Μορ
  • Σενάριο: Τάιλερ Μπάρτον Σμιθ, Αρεντ Ρέμερς, Μόριτζ Μορ
  • Φωτογραφία: Îίτερ Ματζάσκο
  • Μοντάζ: Λούσιαν Μπάρναρντ
  • Μουσική: Λούντβιγκ Φόρσελ
  • Îρωταγωνιστούν: Μπιλ Σκάσγκαρντ, Τζέσικα Ροθ, Μισέλ Ντόκερι, Μπρετ Γκέλμαν, Φάμκε Γιάνσεν
  • Διάρκεια: 119 λεπτά
  • Εγχρωμο
  • Χώρες παραγωγής: Γερμανία, Ν. Αφρική, ΗÎΑ
  • Έτος παραγωγής: 2023

Boy Kills World: Μια ταινία - υπερθέαμα αιματηρής δράσης | CultureNow.gr (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arline Emard IV

Last Updated:

Views: 6205

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arline Emard IV

Birthday: 1996-07-10

Address: 8912 Hintz Shore, West Louie, AZ 69363-0747

Phone: +13454700762376

Job: Administration Technician

Hobby: Paintball, Horseback riding, Cycling, Running, Macrame, Playing musical instruments, Soapmaking

Introduction: My name is Arline Emard IV, I am a cheerful, gorgeous, colorful, joyous, excited, super, inquisitive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.