Ιούνιος στο Cinobo: Οι ταινίες και οι σειρές που έρχονται στην πλατφόρμα! | CultureNow.gr (2024)

Το καλοκαίρι ήρθε και στο Cinobo!

Το must see του μήνα έχει την υπογραφή του Γιάννη Οικονομίδη. Για πρώτη φορά, οι πέντε μεγάλου μήκους ταινίες του σκηνοθέτη-σεναριογράφου που καθόρισε το σύγχρονο ελληνικό σινεμά, ανεβαίνουν στο Cinobo. Από το Σπιρτόκουτο μέχρι την Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς, αυτό τον Ιούνιο ζούμε τον καύσωνα μέσα από την απολαυστική λούμπεν ματιά ενός σκηνοθέτη που δεν μοιάζει με κανέναν άλλον.

Για όσους αγαπούν τις σειρές, μετά την τεράστια επιτυχία του Normal People, ήρθε η στιγμή του Conversations With Friends. Το πρώτο μυθιστόρημα της Σάλι Ρούνει βρίσκει την τηλεοπτική του μεταφορά σε μια μίνι σειρά, εξίσου όμορφη, αληθινή και οικεία με τον προκάτοχό της.

Ακόμη, απολαμβάνουμε για πρώτη φορά on demand το ξεχωριστό amination Απαγορεύονται τα Σκυλιά και οι Ιταλοί, και νέες κυκλοφορίες όπως το συναισθηματικό Totem, ο ατμοσφαιρικός Αντίλαλος και το νοσταλγικό Μη Μου Λες Ψέματα.

Τέλος, στις συλλογές του μήνα το Cinobo εμπνέεται από το Ευρωπαϊκό Îρωτάθλημα Îοδοσφαίρου και στήνει τη δική του συλλογή Euro με 24 ταινίες από αντίστοιχες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Îανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί και ένας διαγωνισμός μικρού μήκους ταινιών με το καλύτερο φοιτητικό φιλμ να βραβεύεται.

O Ιούνιος στο Cinobo

Σειρές

Conversations With Friends
Λένι Άμπρααμσον – Λιάν Γουέλαμ

Η Φράνσις είναι γύρω στα 20 και ζει στο Δουβλίνο όπου φοιτά στο Trinity College μαζί με την καλύτερή της φίλη, την Μπόμπι. Ρωγμές αρχίζουν να εμφανίζονται στη σχέση τους όταν γίνονται φίλοι με την επιτυχημένη συγγραφέα Μελίσα και τον ηθοποιό σύζυγό της Νικ. Καθώς η Φράνσις ξεκινάει μια έντονη σχέση με τον Νικ, η φιλία της με την Μπόμπι -και η αυτοεικόνα της- τίθενται υπό αμφισβήτηση.

Από 3 Ιουνίου στο Cinobo

Îρεμιέρες

Απαγορεύονται τα Σκυλιά και οι Ιταλοί (No Dogs or Italians Allowed)
Αλέν Ουγκετό

Σε αυτή τη βαθιά προσωπική ταινία, ο Αλέν Ουγκετό χρησιμοποιεί το stop-motion animation με χιούμορ, ευαισθησία και συγκίνηση, για να απεικονίσει μια οικογενειακή του ιστορία. Trailer

Από 4 Ιουνίου στο Cinobo

Totem
Λίλα Αβιλές

Η πιο μεγάλη μέρα στη ζωή ενός μικρού κοριτσιού, σε μια τρυφερή ταινία για τη ζωή και την απώλεια, για τα ανθρώπινα όντα που είναι πιο δυνατά όταν είναι μαζί. Από τις ωραιότερες δημιουργίες για την παιδική ηλικία, επίσημη πρόταση του Μεξικού για τα Όσκαρ.

Από 11 Ιουνίου στο Cinobo

Ο Αντίλαλος (The Echo)
Τατιάνα Ουέσο

Η βραβευμένη με Χρυσή Αθηνά για τη «Νύχτα της Φωτιάς» Τατιάνα Χουέσο πλάθει μια συγκλονιστική ιστορία για τον απόηχο αυτού που κολλάει στην ψυχή και την εξέγερση μπροστά στη ζωή.

Από 18 Ιουνίου στο Cinobo

Μη Μου Λες Ψέματα (Lie With Me)
Ολιβιέ Îεϊγιόν

Ένας μελαγχολικός στοχασμός πάνω στην ιδέα της μεγάλης χαμένης αγάπης. Ένα βραβευμένο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα που δε θα αφήσει θεατή ασυγκίνητο.

Από 25 Ιουνίου στο Cinobo

New in Cinobo

Σπιρτόκουτο
Γιάννης Οικονομίδης

Το οικογενειακό μακελειό με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη, ιδιοκτήτη καφετέριας, δεν αργεί να ξεσπάσει, και σε μια μέρα μέσα όλα τινάζονται στον αέρα. Το διαμέρισμα στον Κορυδαλλό, μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, η βία χτυπάει κόκκινο, τα πρόσωπα μπαινοβγαίνουν στο “σπιρτόκουτο” με τη θερμοκρασία της απόγνωσής τους.

Από 7 Ιουνίου στο Cinobo

Η Ψυχή στο Στόμα
Γιάννης Οικονομίδης

Ο Τάκης, ένας μεσήλικας εργάτης σε βιοτεχνία, παντρεμένος και με ένα νεογέννητο μωρό στο σπίτι, χρωστάει λεφτά, αλλά του χρωστάνε αγάπη! Κανείς δεν τον αφήνει σε ησυχία. Η κάμερά τρυπώνει στα βάθη του μικρόκοσμου της λαϊκής, και κάποτε λούμπεν, ελληνικής κοινωνίας και παρακολουθεί τα γεγονότα που οδηγούν τη δράση στην κορύφωση.

Από 7 Ιουνίου στο Cinobo

Μαχαιροβγάλτης
Γιάννης Οικονομίδης

Ο Νίκος περνάει τεμπέλικα τις μέρες του στην επαρχία χωρίς παρόν και μέλλον. Μετά το θάνατο του πατέρα του, ο θείος του τον παροτρύνει να εγκαταλείψει το χωριό και να πάει στην Αθήνα. Ξαφνικά όμως βρίσκεται μπλεγμένος σε μια παράξενη κατ` οίκον εργασία.

Από 7 Ιουνίου στο Cinobo

Το Μικρό Ψάρι
Γιάννης Οικονομίδης

Ο Στράτος πέρασε τη μισή του ζωή στη φυλακή, υπό την προστασία του Λεωνίδα που του έσωσε τη ζωή σε μια συμπλοκή. Ελεύθερος πια, μαζεύει χρήματα για να οργανώσει ένα παράτολμο σχέδιο απόδρασης για να βγάλουν τον Λεωνίδα από την φυλακή.

Από 7 Ιουνίου στο Cinobo

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς
Γιάννης Οικονομίδης

Σε μια μικρή πόλη της Ελλάδας, όταν το ερωτικό πάθος διασταυρώνεται με την απληστία για το χρήμα, η Όλγα, ως άλλη «ωραία κοιμωμένη», δεν θα μάθει ποτέ από τι πραγματικά έχει γλιτώσει.

Από 7 Ιουνίου στο Cinobo

Îαράθυρο στη Θάλασσα (Window to the Sea)
Μιγκέλ Άνχελ Χιμένεζ

Με φόντο μια ηλιόλουστη και πανέμορφη Νίσυρο, η γλυκόπικρη ρομαντική κομεντί του Μιγκέλ Ανχελ Χιμένεθ μιλά αφοπλιστικά για τη λαχτάρα για το φως και τη ζωή ακόμα κι όταν όλα δείχνουν πως τελειώνουν.

Από 14 Ιουνίου στο Cinobo

Μυστικός Îράκτορας (The Mole Agent)
Μάιτε Αλμπέρντι

Μια γυναίκα ανησυχεί για τις συνθήκες στο γηροκομείο που διαμένει η μητέρα της και μέσω ντετέκτιβ προσλαμβάνει τον 80χρονο Σέρχιο για να διεισδύσει στο γηροκομείο ως τρόφιμος και να συλλέξει πληροφορίες. Ο Σέρχιο θα βρεθεί σύντομα διχασμένος ανάμεσα στην αποστολή του και στην έντονη συναισθηματική εμπλοκή του με τους υπόλοιπους τρόφιμους.

Από 20 Ιουνίου στο Cinobo

Τελευταίο Καλοκαίρι (Murina)
Αντονέτα Αλαμάτ Κουσιγιάνοβιτς

Οι εντάσεις κλιμακώνονται ανάμεσα στην ανήσυχη έφηβη Γιούλια και τον καταπιεστικό πατέρα της, Άντε, όταν τους επισκέπτεται ένας παλιός οικογενειακός φίλος, στο σπίτι τους σε ένα νησάκι της Κροατίας. Βραβευμένη με Χρυσή Κάμερα στο Φεστιβάλ Καννών του 2021.

Από 27 Ιουνίου στο Cinobo

Στάση Îιγκάλ (Paris Pigalle)
Σεντρίκ Ανζέ

Στο Îαρίσι του 1982, δύο μυστικοί αστυνομικοί με καλλιτεχνικές ανησυχίες και αποστολή να προσεγγίσουν τη Μαφία εισχωρούν στη βιομηχανία του πορνό, όμως όταν βρεθούν πίσω από την κάμερα τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα φαντάζονται.

Από 28 Ιουνίου στο Cinobo

Συλλογές στο Cinobo

Eurο

Το Cinobo εμπνέεται από το Ευρωπαϊκό Îρωτάθλημα Îοδοσφαίρου και στήνει τη δική του συλλογή Euro με 24 ταινίες από αντίστοιχες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και με ένα fun παιχνίδι που θα τρέχει στο Journal και στο οποίο μπορείς να δώσεις το Euro στην αγαπημένη σου ταινία.

Από 13 Ιουνίου στο Cinobo

Αφιέρωμα & Βραβείο Directors Next Gen

Σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Îανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Cinobo πραγματοποιεί τον δικό του διαγωνισμό μικρού μήκους ταινιών, στον οποίο το κοινό ψηφίζει το καλύτερο φοιτητικό φιλμ της χρονιάς. Θα ακολουθήσει αναλυτικό Δελτίο Τύπου.

Από 21 Ιουνίου στο Cinobo

Κεντρική εικόνα θέματος: Lie With Me

Ιούνιος στο Cinobo: Οι ταινίες και οι σειρές που έρχονται στην πλατφόρμα! | CultureNow.gr (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Frankie Dare

Last Updated:

Views: 6207

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Frankie Dare

Birthday: 2000-01-27

Address: Suite 313 45115 Caridad Freeway, Port Barabaraville, MS 66713

Phone: +3769542039359

Job: Sales Manager

Hobby: Baton twirling, Stand-up comedy, Leather crafting, Rugby, tabletop games, Jigsaw puzzles, Air sports

Introduction: My name is Frankie Dare, I am a funny, beautiful, proud, fair, pleasant, cheerful, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.